Kan jeg betale ned forbrukslånet raskere enn avtalt?

Når du søker om et forbrukslån vil så vil de fleste velge seg litt lengre nedbetalingstid enn det som kanskje strengt tatt er nødvendig, rett og slett fordi man ikke ønsker for store månedlige avdrag. Men det man da ikke tenker på er at for hver måned «ekstra» man har forbrukslånet – jo mer betaler man i renter og gebyrer. Følgelig kan det være lurt å innfri forbrukslånet på et tidspunkt der man har ekstra penger, for jo, du kan betale ned forbrukslånet raskere enn avtalt.

Du kan innfri lånet ditt når som helst

Det er nemlig et lovfestet krav som gjør at du kan innfri lånet ditt akkurat når du måtte ønske det. Har man egentlig seks måneder igjen av nedbetalingstiden på lånet, så er det helt uproblematisk å spytte inn den resterende gjelden for å bli kvitt lånet. Faktisk så er dette også en god idé, noe du kan lese mer om i neste avsnitt. Det at man kan betale ned forbrukslånet raskere enn avtalt er naturligvis også befriende å vite når man tar opp lånet, slik at man faktisk ikke er bundet med rentene i flere måneder eller år fremover hvis det ikke er nødvendig.

Derfor bør du redusere nedbetalingstiden

Den fremste grunnen til at man bør betale ned forbrukslånet raskere enn avtalt, er rett og slett fordi at du da vil spare penger på dette. Hver måned med et slikt lån vil koste deg penger i renter og gebyrer, og følgelig vil det kunne være mye penger å spare dersom man for eksempel innfrir lånet et år i forkant av nedbetalingsplanen. I tillegg vil det naturligvis være en befrielse for deg selv å bli kvitt litt gjeld, så det anbefales absolutt å betale ned lånet fullstendig så snart man har muligheten til dette.

Tips til raskere nedbetaling

Vil man gasse opp prosessen med nedbetalingen av forbrukslånet litt, så anbefaler vi at man setter av litt ekstra penger i perioder der det er mulig. Får man penger tilbake på skatten, eller en solid porsjon med feriepenger, så vil dette absolutt være et gunstig tidspunkt å betale tilbake litt ekstra på gjelden. Eller kanskje kan man sette av penger man får til fødselsdag eller lignende – uansett hvor pengene kommer fra, så er dette den enkleste og mest effektive måten å få raskere nedbetaling (og dermed også spare penger) av forbrukslånet på.