Om Nonais.org

Velkommen til en av de mest nyttige økonomisidene på internett! Her kan du lese informative artikler om alt innen finans og privatøkonomi. Fokuset vil være på de bankproduktene som folk benytter seg av oftest, som billån, lån til bolig, forbrukslån og kreditter. Vi vil også synse noe om sparing og investeringer i aksjer og fond. Dette er tema som berører de aller fleste, og der informasjonsbehovet er stort.

Dessverre er det mange som tar opp lån eller foretar investeringer, uten å gjøre grundige undersøkelser på forhånd. Per i dag er for eksempel differansen mellom et billig og et dyrt lån til bolig på omtrent 2,5 prosentpoeng, selv om belåningsgraden er den samme. Den forskjellen tilsvarer 25 000 kroner per år for hver million som lånes. Det blir penger av slikt! Velger du å hoppe på et lånetilbud uten å ha undersøkt andre muligheter først, risikerer du å tape betydelige summer. Slik fortoner det seg også når vi velger andre typer lån og kreditter, spareprodukter eller valg av fond. Mekanismene kan være annerledes, men prinsippene er de samme.

Vårt mål er å bidra til god og relevant informasjon, som dernest hjelper våre lesere å foreta fornuftige økonomiske valg. Det tør vi påstå vi er kvalifiserte til, etter mange yrkesaktive år innen bank og finans.