Sparebank 1

Sparebank 1 krever ikke ytterligere introduksjon, men det kan være greit å vite at banken, i tillegg til å være en tradisjonell full-service bank, også tilbyr forbrukslån, både til eksisterende- og nye kunder.

Usikrede lån tilbys gjennom datterselskapet Sparebank 1 Finans, men søknad om lån gjøres via din lokale Sparebank. Det ytes lån fra 10.000kr. Og opp til 250.000kr. Med en maksimal nedbetalingstid på 10 år.

Forbrukslån gjennom Sparebank 1 har høy rente

Et standard forbrukslån fra Sparebank 1 har en nominell rente fra 16,50% hvilket er relativt høyt, sammenlignet med konkurrentene på markedet. Det er dog viktig å huske på at lånebetingelsene alltid beregnes individuelt ut fra låntakers inntekt og finansielle forhold, så fordi en konkurrerende bank reklamerer med forbrukslån med en nominell rente fra 7%, er det langt fra sikkert at du vil bli tilbudt denne renten. Om du ikke er blant dem med høyest inntekt, er det derfor ikke umulig at tilbudet fra Sparebank 1 kan være konkurransedyktig, på tross av at det på papiret fremstår som et lån med høy rente.

Det er et fast etableringsgebyr på 1250kr. På alle forbrukslån fra Sparebank 1, i tillegg til et månedlig termingebyr. Termingebyret starter på 30kr., men vil variere alt etter hvilken Sparebank du får lånet gjennom.

Som mange andre banker, tilbyr også Sparebank 1 en mulighet for å forsikre forbrukslånet, mot et tilleggsgebyr. En slik forsikring vil dekke avdragene på lånet, opp til 13.000kr. I måneden, i opp til 12 måneder, hvis du blir permittert, arbeidsledig eller sykemeldt, i tillegg til at hele lånet blir innfridd hvis du skulle gå bort. En slik forsikring av forbrukslånet er imidlertid relativt kostbar. Hos Sparebank 1 koster den 8,75% av det månedlige avdraget, inkludert termingebyret. Det betyr, at betaler du et månedlig avdrag på 3.000kr. På lånet ditt, vil forsikringen koste deg 262,50kr. Hver måned.